Masz pytanie?

Jordi Roca

Urodzony w 1978 roku w Gironie. Mistrz cukiernictwa. Najmłodszy z 3 braci jest  uważany za jednego z najlepszych ekspertów na hiszpańskiej, deserowej scenie kulinarnej. Pod koniec lat 90-tych, Jordi aktywnie pomagał w kuchni pod okiem swojego starszego brata. W 1999 roku, stał się pełnoprawnym członkiem zespołu restauracji i pracował u boku kogoś, kogo Jordi uważa za swego rodzaju mentora i nauczyciela: Damiana Allsop’a Brytyjskiego mistrza kulinarnego, znanego specjalisty, który przekazał fundamenty sztuki cukierniczej właśnie Jordi’emu, w  praktyce i teorii.  Cała ta wiedza to podstawa, która nadała tempa jego karierze i nauczyła o również precyzji, cierpliwości, pasji, temperamentu, zaufania i poświęcenia. Już po roku nauki u boku Damiana Allsp’a Jordi wziął pełną odpowiedzialność desery w ich restauracji i tak zaczęła się ich wspólna przygoda…

 

Jordi to mistrz cukiernictwa, który nie boi się eksperymentować a świadczyć o tym może fakt wykorzystywania w jego deserach składników perfum Calvina Kleina czy Thierry Mugler. Wszystko dokładnie zbadał i wydobył z nich to co najlepsze…i jadalne.

 

Jordi Roca jest magiem deserów, iluzjonistą, który stara się zadziwić i wyczarować nowe wizje.

  • Dodaj link do:
  • facebook.com